menu

Nieuw op tv

Weer helemaal happy met je huis
Hoe kunnen we het thuis nog mooier, gezelliger of comfortabeler maken? Met die vraag houden we ons allemaal wel eens bezig. Woonprogramma’s op tv vormen vaak een bron van inspiratie. Maar het wordt pas echt leuk als je open staat voor de nieuwste woontrend: hip hergebruik. Vind een vintage zithoek, stoffeer hem met junglelook, geef een draai aan oma’s schemerlamp en kies een knalkleur voor die kastdeur … De mooiste dingen ontstaan juist zonder dat het meteen een hoge rekening en een berg afval oplevert. Precies daarover gaat het in het nieuwe, duurzame woonprogramma op OOG tv. Dit zal worden uitgezonden in de Week van het Afval, dit jaar van 13 t/m 20 oktober. Speciaal voor inwoners van de gemeente Groningen!

Wil jij die
gratis make-over?

 

Niet meer happy met je huis? Heeft jouw woonkamer dringend een make-over nodig? En sta jij open voor de nieuwste woontrends? Geef je dan nu op voor: ‘Weer helemaal happy met je huis!’

Dit kun je
verwachten


Word jij geselecteerd, dan krijg je een complete gratis make-over van je woonkamer. Dit gebeurt met een team van studenten Meubel & Interieur van het Alfa College onder leiding van een professionele, ervaren interieurstylist. Zij luisteren uiteraard goed naar jouw wensen en maken op basis daarvan een plan. Pas na jouw akkoord gaan stylist en Interieurstudenten aan de slag in je huis. Het bijzondere van deze make-over is dat zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestaande producten en gerecyclede materialen. Er wordt zo weinig mogelijk nieuw gekocht en dus zo weinig mogelijk afval geproduceerd.

Dit wordt er van jou
als kandidaat verwacht

 

 • Je bent de vaste bewoner van een huis of appartement in de gemeente Groningen.
 • Je hebt een woonkamer van 20 m2 of meer.
 • De make-over en de opnames zullen plaatsvinden in september 2023.
 • Je bent bereid om alle nodige medewerking te verlenen voor een geslaagde tv-registratie. Dat betekent bijvoorbeeld dat jij (en partner) meewerkt aan interviews en dat je indien nodig enkele dagen (max. 3) elders kunt verblijven als de werkzaamheden in jouw huis plaatsvinden.

Hoe kom je in aanmerking
voor de make-over?

 

Je kunt je tot 25 juli aanmelden, met een email naar afvalvrij@groningen.nl. Uit alle aanmeldingen wordt in eerste instantie één woning met één stel bewoners geselecteerd. Daarbij kijken we eerst naar de basisvoorwaarden: 1. de woning is geschikt voor een make-over en een aantrekkelijke tv-registratie, 2. de bewoners zijn bereid alle medewerking daaraan te geven en 3. je staat open voor creatieve woonideeën en hip hergebruik. Wat uiteindelijk de doorslag geeft is jouw motivatie.

Dit moet je doen


Stuur een email naar
afvalvrij@groningen.nl

Vermeld daarin:

 • Adres van de woning
 • Huis of appartement?
 • Woonlaag waarop de woonkamer zich bevindt
 • Oppervlak van de woonkamer
 • Naam, geboortedatum van de aanmelder/hoofdbewoner
 • Contactgegevens (telefoon en emailadres) van de aanmelder/hoofdbewoner
 • Ben je eigenaar of huurder van de woning?
 • Naam en geboortejaar van alle medebewoners
 • Motivatie: leg uit waarom jij niet happy bent met je woonkamer en de hulp van onze woonstylist keihard nodig hebt. Stuur fotos van je huidige woonkamer en eventueel een plattegrond mee. Zorg dat je aanmelding vóór 25 juli bij ons binnen is.

Een initiatief van

DOWNLOAD
DE APP

AFVALWIJZER
GRONINGEN