menu

Word repair-medewerker!

 

Ben je handig, vind je het leuk om anderen te helpen en hou je wel van een stevige uitdaging op zijn tijd? We kunnen altijd enthousiaste repair-medewerkers gebruiken. Van jonge onderzoekers tot gepensioneerde vakmensen!

Groningse Repair Cafés hebben regelmatig behoefte aan nieuwe vrijwilligers die handig met een of meer van de volgende zaken:

  • Textiel/kledingreparatie
  • elektrische apparaten
  • fietsen
  • meubels/houten voorwerpen

 

Wat wordt er van je verwacht?

 

Je hoeft echt geen volleerde reparatiespecialist te zijn om je aan te melden. Wat wel belangrijk is als Repaircafe-medewerker: enig technisch inzicht, een onderzoekende geest en het vermogen om gebruikshandleidingen en reparatie-instructies te lezen. Het wordt helemaal mooi als jij iets van jouw vaardigheden kunt overbrengen op onze klanten.

Wat is een Repair Café?

Als Repair-medewerker ben je onderdeel van een internationale beweging. Wist je dat er wereldwijd wel 3000 Repair cafés zijn? Alleen in Groningen zijn er al 9 actief. Elk Repair Café komt eens in de een of twee maanden samen om buurtgenoten te helpen met hun kapotte spullen. Veel bezoekers komen er ook voor de gezelligheid of om iets te leren. Daarom hebben Repair Cafés vaak ook behoefte aan vrijwilligers in de rol van gastheer/vrouw.

Groningen steunt Repair Cafés

 

Repair Cafés zorgen ervoor dat spullen langer meegaan, dat de afvalberg wat kleiner wordt en dat bewoners kunnen besparen op hun uitgaven. Genoeg reden voor de gemeente Groningen om ze te ondersteunen. Dit zijn de Repair Cafés in onze gemeente:

 

RC Groningen Munnekeholm 4, Groningen Elke twee maanden op zaterdag van 13 tot 16 uur
RC Helpman De Wijert Helper Westsingel 31, Groningen Elke tweede zaterdag van de maand van 1030 tot 1330 uur
RC Haren De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36, Haren Elke laatste zaterdag van de maand van 10.15 tot 12.30 uur
RC Ten Boer Dorpshuis, Sportlaan 2, Ten Boer Ca. vijf keer per jaar op zaterdag van 10 tot 14 uur
RC Harkstede Cosis Ons Hertenkamp, De Appelhof 32, Harkstede Tweede zaterdag van de lange maanden, van 13 tot 16 uur
RC Paddepoel Antaresstraat 45, Groningen Om de maand op zaterdag van 11 tot 13.30 uur
RC Fix’m Groenhuis, Madourastraat Geopend elke maandagmiddag van 13.30-15.30 uur
Lutje RC Rivierenbuurt  Rivierenhof 98 Elke donderdagochtend van 10-12 uur
RC Hoogkerk  De Sanstraat 19 (Cosis Pleinhof, naast de bibliotheek) In 2024 op 27 januari, 24 februari, 30 maart, 20 april, 25 mei, 29 juni

Meld je nu aan

Geïnteresseerd? Meld je dan aan bij het Repair Café in jouw wijk. Je mag ook een mail sturen naar afvalvrij@groningen.nl. Dan kunnen wij namens jou contact leggen met een of meer Repair Cafés.

Vermeld in je mail je naam, adres, contactgegevens (emailadres, telefoonnummer) en geboortejaar. Geef ook aan welk terrein jij reparatiespecialist bent of wilt worden.

DOWNLOAD
DE APP

AFVALWIJZER
GRONINGEN