menu

Tips voor een Happy Huis Make-over

Wil je net als Berry in de serie Happy Huis make-over jouw huis een duurzame make-over geven? Top! Hier vind je een paar tips die je op weg kunnen helpen.

Bepaal je stijl met een moodboard

Een moodboard is een leuke en handige manier om jouw inrichtingsstijl te ontdekken. Knip afbeeldingen uit tijdschriften of zoek online naar foto’s van kamers die je aanspreken. Plak ze op een bord en zie welke kleuren en meubels je aanspreken. Zo voorkom je miskopen en je voorkomt dat je inrichting chaotisch wordt.

Blaas leven in oude spullen

Heb je oude meubels of coole dingen die je niet meer gebruikt? Maak ze weer hip! Verf die oude kroonluchter in een kleur die past bij je moodboard of geef ‘m een ander plekje. Zo ziet het er meteen weer fantastisch uit en bespaar je geld.

Koop tweedehands meubels

Kringloopwinkels en websites zoals Marktplaats zijn schattenjachten voor unieke vondsten. Je kunt er meubels vinden die een nieuw thuis nodig hebben en ook nog eens vriendelijk zijn voor je portemonnee. Wist je dat je zelfs verf kunt vinden bij tweedehandswinkels?

Denk in mogelijkheden

Kussentjes gezien bij de kringloop die niet helemaal jouw kleur zijn? Misschien kun je ze een ander stofje geven of de hoes verven. Als een product in goede staat is kun je er met een beetje moeite en liefde bijna altijd wel iets van maken dat perfect in je interieur past.

Kopen? Ruilen!

Wie zegt dat je alles moet kopen? Organiseer een ruilfeest met vrienden. Ruil kussens, lampen of decoratieve items die je niet meer nodig hebt. Heb jij weer een fris interieur en voorkom je afval.

Vraag een handige vriend of kennis

Zo’n make-over is een flink karwei. Heb je een handige vriend of kennis in je netwerk? Vraag hen om hulp bij kleine klussen. Samen kunnen jullie meubels repareren, schilderijen ophangen of zelfs nieuwe meubelstukken creĆ«ren van gerecyclede materialen.

Geef sentimentele spullen een belangrijke plek (of doe ze weg)

Sentimentele items hebben vaak een speciale betekenis, maar als je ze niet prominent tentoonstelt, verzamelen ze stof in een doos. Geef deze spullen een belangrijke plek in je woonkamer, zodat ze zowel esthetisch als emotioneel waardevol zijn. En wees eerlijk: als een voorwerp al maanden achterin je kast ligt, hoe belangrijk is het dan eigenlijk echt voor je? Overweeg om sommige items weg te geven of te ruilen, zodat ze een nieuw leven krijgen.

Leen gratis een bakfiets

Is je bankstel of tafel echt helemaal op, dan breng je ‘m natuurlijk naar een afvalbrengstation. Wist je dat je hiervoor gratis een bakfiets kan lenen? Kijk hier voor meer informatie.

Verkoop je oude huisraad

Vergeet niet om je oude spullen te verkopen. Zo krijgen je meubels een tweede leven en je hebt weer geld voor nieuwe, unieke spullen.

Alle afleveringen van Happy Huis Make-over terugkijken? Je vindt ze hieronder.