menu

RETHINK BLACK FRIDAY

Vrijdag 25 november is er een manifestatie in Forum Groningen naar aanleiding van Black Friday. Onder het motto Rethink! wordt stilgestaan bij de keerzijde van het koopfestijn. Leidt Black Friday tot overconsumptie en verspilling? Hoe lang kunnen we daarmee doorgaan? Kan het ook anders?

PROGRAMMA VRIJDAG 25 NOVEMBER IN HET FORUM

Tijd

Activiteit

Locatie

12.15 Opening door wethouder De Wrede Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren) is in het college van B&W is verantwoordelijk voor circulaire economie

12.30 Lezing: tijd voor 'degrowth', door Egbert Dommerholt Egbert Dommerholt is lector aan het Research Centre Biobased Economy van de Hanzehogeschool en plaatst vraagtekens bij ons huidige economische model.

Vanaf 13.00 Workshop 'kleding upcyclen' Heb je kleren die nooit meer uit de kast komen? Neem ze mee en BLOUSEM laat zien hoe je ze weer nieuw leven inblaast.

Workshop 'meubels pimpen' Neem je saaie salontafel (bijvoorbeeld) mee en FOUTHOUT en buurman Wout laten zien hoe je er een pronkstuk van maakt.

Mini Mode Expo Alfa College en Noorderpoort: de mooiste ge-upcyclede kostuums van de couturiers van morgen

Goede Voornemens Monitor Vul de stemlijst in! Alfa College doet onderzoek naar duurzame voornemens

Speel-o-theek Haren Ontdek de wereld aan speelgoed zonder te hoeven kopen

Kledingbieb Parti-Martini De mooiste mode voor het uitzoeken zonder te hoeven kopen

RETHINK Inwoners van Groningen maakten uit afgedankte kleding een textielkunstwerk met een glasheldere boodschap. Naar een idee van GROFF (groningenfairfashion.nl)

16.00 Einde

DOWNLOAD
DE APP

AFVALWIJZER
GRONINGEN