menu

Hout van Hier

2024

27 november 2023. De kaplijst voor komende winter is vastgesteld. Het is een lijst die veel groter is dan vorig jaar en daarom zijn er twee ophaalmomenten. Anders dan voorgaande jaren zijn er dit jaar namelijk ook kastanjebomen beschikbaar. De definitieve lijst voor Hout van Hier 2024 – deel 2 zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Extra uitgiftedag:

6 april 2024

De extra uitgiftedag voor deze editie van Hout van Hier is vastgesteld op zaterdag 6 april 2024. Vaste afnemers krijgen alle informatie over de uitgifteprocedure per email toegestuurd. Ben je nog geen vaste afnemer, maar wel geïnteresseerd? Stuur dan een email naar circulair@groningen.nl.

Iets voor jou?

Iedere volwassen inwoner van Groningen en iedere in de gemeente gevestigde onderneming of organisatie kan zich aanmelden voor Hout van Hier. Het maakt ons niet uit of je timmerfabriek, vakopleider, meubelmaker, hobbyclub of houtsnijkunstenaar bent. Belangrijk is vooral dat je een duurzame bestemming hebt voor het hout. En weet waar je aan begint: niet alle hout is timmerhout. Je moet er dus wel een beetje verstand van hebben. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor transport en opslag van jouw boom. Uiteraard krijg je nog de gelegenheid om het gekozen hout ‘live’ te zien en te keuren. Er zijn deskundigen aanwezig om te adviseren.

Interview met docent Meubel en Interieur Alfacollege

 

 

Arjen Veldman is docent aan de mbo-opleiding Meubel en Interieur van het Alfacollege in Groningen.

Hij was meteen enthousiast toen hij over het initiatief Hout van Hier hoorde: ‘Ik vind het belangrijk dat mijn studenten een brede kennis ontwikkelen van het materiaal waarmee ze werken.

Ze moeten weten waar het vandaan komt en welke weg het heeft afgelegd voor het bij ons in het magazijn ligt. Daarom heb ik studenten meegenomen naar de uitgiftedag van Hout van Hier.

Als je al die ruwe stammen ziet liggen, realiseer je je wat er allemaal bij komt kijken voor je aan je stoel of kast kunt beginnen.

Wie de waarde van hout inziet wordt een betere meubelmaker, daar ben ik van overtuigd.’

V ANHETA F V AL

De Gemeente Groningen werkt hard aan een duurzame samenleving. Circulaire projecten pakken we het liefst op samen met maatschappelijke partners, o.m. uit het bedrijfsleven en de onderwijswereld. Sommige van onze projecten blijken ook een bron van inspiratie voor anderen. Onder de noemer Circular Stories geven we ze een plek op deze website. Kom daarom snel weer eens terug op haalallesuitjeafval.nl.

DOWNLOAD
DE APP

AFVALWIJZER
GRONINGEN