menu

Gratis compost: 29 en 30 maart

 

Inwoners van de gemeente Groningen scheiden hun afval steeds beter. Als beloning deelt de gemeente weer gratis compost uit. De bodemverbeteraar kan dit jaar op vijf locaties worden afgehaald. Zo hopen we dat veel mensen profiteren:

  • Afvalbrengstation Woldjerspoor, Duinkerkenstraat 99
  • Afvalbrengstation Vinkhuizen, Elektronstraat 2
  • Wijkpost Noorddijk (Kardinge), Parkallee 96 (alléén za 30 mrt)
  • Wijkpost Ten Boer, Boltweg 1 
  • Wijkpost Haren, Van Maerlantlaan 1

De compostuitgifte is op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart, zo lang de voorraad strekt. Voor adressen en openingstijden zie groningen.nl/afval. Er geldt een maximum van 1 aanhanger per persoon. Zorg je zelf voor emmers of zakken? De gratis compost is alleen voor inwoners van de gemeente. Neem je huisvuilpas mee als bewijs.

 

 


Compost

Geen plastic in de gft-bak!

Compost wordt gemaakt van gft-afval. Van alle groenafval dat in Groningen wordt ingezameld worden jaarlijks zo’n 4500 ton compost gemaakt. Het meeste daarvan gaat als bodemverbeteraar naar de landbouw. En komt uiteindelijk dus als voedsel op jouw bord terecht. Daarom is het belangrijk dat er geen plastic of andere niet-afbreekbare stoffen in de gft-bak terecht komen. Dat geldt ook voor de zogenaamd composteerbare zakken. 

Hoe beter we afval scheiden, hoe beter we het kunnen hergebruiken. Nu al wordt bijna 70% van het huishoudelijke afval uit Groningen hergebruikt. We zijn dus goed op weg om een afvalvrije gemeente te worden. 

V ANHETA F V AL

De Gemeente Groningen werkt hard aan een duurzame samenleving. Circulaire projecten pakken we het liefst op samen met maatschappelijke partners, o.m. uit het bedrijfsleven en de onderwijswereld. Sommige van onze projecten blijken ook een bron van inspiratie voor anderen. Onder de noemer Circular Stories geven we ze een plek op deze website. Kom daarom snel weer eens terug op haalallesuitjeafval.nl.

DOWNLOAD
DE APP

AFVALWIJZER
GRONINGEN